Més de 460 persones usuaris dels centres per a la gent gran de La Caixa han estat homenatjades a Manresa en un acte organitzat per l´Obra Social de l´entitat bancària per commemorar el centenari del programa de gent gran. La celebració s'ha fet aquest dimarts al teatre Kursaal, amb gent de Manresa, Moià, Sant Vicenç de Castellet, Súria, Berga, Terrassa, Cardona, Sabadell, Igualada, Montcada, Rubí, Santa perpètua de Mogoda, Solsona, Torelló, Vic, Calaf, Gurb, Sant Cugat del Vallès, Navarcles i Santa Margarida de Montbui.

L'acte ha estat conduit pel presentador Xavi Coral, i hi han intervingut el director corporatiu de l'Àrea Social de La Caixa, Marc Simón. Ha destacat que els programes de gent gran s'han anat adaptant al llarg d'aquests anys, però que els principals objectius continuen sent l'envelliment actiu i saludable, i la participació social de la gent gran.

La directora de l'Àrea de Negoci de CaixaBank al Bages, Beatriu Dorado, ha remarcat que el programa de gent gran és emblemàtic perquè va néixer gairebé al mateix temps que l'entitat bancària. També ha parlat la regidora de Gent Gran de l'Ajuntament, Mercè Rosich, que ha assegurat que la gent gran és un dels protagonistes de la ciutat.

A l'acte, el doctor en psicologia biològica i salut, Javier Yanguas, ha pronunciat una xerrada sobre «Viure amb dignitat i autonomia». La clausura ha anat a càrrec de l'actriu Montserrat Carulla.