Aquest proper dissabte, 19 de març, l'Ajuntament de Manresa apagarà l´enllumenat ornamental dels edificis i monuments més emblemàtics de Manresa: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova, el Pont Vell, el Pont Nou i la façana de la casa consistorial. L´acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a nivell mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada «L´Hora del Planeta». L´apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Es tracta d'una acció que implica que més de mil milions de persones, 7.000 ciutats de tot el món, més de 35.000 empreses i desenes de milers d´organitzacions cíviques, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

Ciutats de tot el món, i també desenes de poblacions de Catalunya deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa. Aquesta acció té com objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d´estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l´economia i a la salut.

Manresa, contra el canvi climàtic

Aquesta és una acció més de les que Manresa realitza per tal de fomentar la sostenibilitat i contribuir a lluitar, en la mesura del possible, contra el canvi climàtic global. La ciutat forma part des de 1997 de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que va ser fundada a Manresa. Recentment, en el ple municipal del mes de febrer, es va aprovar per unanimitat de tots els grups la declaració de Sant Sadurní d´Anoia per la renovació del compromís local pel desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic, que preveu diverses mesures, com ara adequar les polítiques de desenvolupament a criteris de sostenibilitat ambiental, social i econòmica, fomentar actuacions d´utilització eficient de recursos i assumir com a propis els acords internacionals, com la Declaració de París o el Pacte dels alcaldes sobre el clima i l´Energia.