Una mica d'ambient de vestíbul del Kursaal, un polsim de partit frenètic del Bàsquet Manresa, estones d'efervescència culer de La Farola i moltes ganes de convertir l'expectació en eufòria. La marea vermella es va apoderar ahir al vespre de la platea del Teatre Conservatori en la celebració d'una festa, prevista inicialment a la plaça Sant Domènec i avortada per la amenaça inconstant de la pluja, que va servir per desvetllar una presumpta sorpresa: la cançó de Gossos que enarbora -sense citar el nom de la capital bagenca- la bandera de la campanya Manresa, et porto al cor. Vist l'entusiasme del públic, a més d'un va estar a punt de sortir-li l'òrgan per la boca.

Vermella perquè amb aquest color s'identifica l'estratègia promocional que pretén proporcionar a Manresa un pòsit d'autoestima, tal com van recordar Natxo Tarrés, cantant de Gossos, i l'alcalde Valentí Junyent des de l'escenari del Conservatori. La vetllada no tenia un altre objectiu que el de donar a conèixer -i ho va fer en dues ocasions- el tema que el quintet manresà incorporarà al seu repertori.

La peça La llum que portes dins es va escoltar enregistrada al llarg d'un audiovisual promocional que es va projectar en una pantalla gegant, i que va exhibir les meravelles i els tòpics manresans, des de la Cova, la Seu i el Passeig fins a la torre Santa Caterina, la desvergonyida Ben Plantada i el parc de l'Agulla (sense hotel). Alguna imatge dels barris que no pertanyen a la Manresa guapa no hauria sobrat. Perquè ahir, al Conservatori, n'hi havia cinc-cents de convençuts, però... i els altres 74.000 ciutadans? La festa va ser un èxit rotund. La vetllada va permetre visualitzar l'empenta que des d'un sector de la societat local es vol donar a una capital amb molts dèficits i "molt talent per descobrir", tal com va apuntar Tarrés. Potser per això, un dels versos de la cançó assegura que "la teva força és la teva gent" i, el darrer, afirma que "només pensar-te em fa feliç".