Eglantin Nikolli ja és a la presó. El nom és probable que digui ben poca cosa a la gran majoria de lectors, però correspon a la identitat d'un dels assaltants que fa deu anys van intentar robar a la casa de la família Tous, a la urbanització de Pineda de Bages. A final de l'any passat, a Grècia, la policia va detenir Nikolli, sobre el qual hi havia una ordre europea de detenció i entrega, dictada pel jutjat de Sant Feliu de Guíxols.

Eglantin Nikolli s'enfronta a una petició de més de set anys de presó per delicte continuat de robatori amb força en casa habitada, una denominació que inclou la suposada participació en l'esmentat assalt, un afer en el qual també va participar Arsim Blaku, que continua evadit. Durant aquella actuació, un dels presumptes delinqüents, que estava fora de la finca, va morir abatut a trets pel gendre dels joiers, Lluís Corominas. L'altra persona que estava amb ell, Dulji Kosum, va ser detingut posteriorment als fets, però se'l va deixar en llibertat i no va comparèixer a declarar. Des d'aleshores, no se sap on és.

Eglantin Nikolli va ser detingut a Grècia fa uns mesos i extradit a Espanya, on ha ingressat a presó, després que s'emetés una ordre de captura internacional contra ell per la vinculació amb tres robatoris en cases del Baix Empordà a final de juny del 2015. El dia 18 d'agost va ser localitzat i va protagonitzar una persecució policial a gran velocitat quan el volien detenir per assaltar un xalet a Calonge.