A les Escodines temen que, amb l'excusa que no hi ha diners, el projecte per instal·lar escales mecàniques a la Baixada dels Drets quedi en no-res. És una reivindicació que ve de lluny i que han explicitat en més d'una ocasió. També en una intervenció pública al ple municipal del mes de gener passat a càrrec de la presidenta de l'associació de veïns del barri, Carme Carrió. Ara han iniciat una nova ofensiva i han començat a recollir firmes entre el veïnat del nucli antic i tothom qui s'hi vulgui afegir per reclamar les escales.

Carrió comenta que tenen por que "una vegada més, amb l'excusa que no hi ha prou diners, no s'adopti la solució necessària que es faci una rampa o escales mecàniques, i que hi hagi una intervenció als Drets que no sigui la que reivin-diquem des de fa anys". Un ascensor, per exemple, no el trobarien ni pràctic ni desitjable ni indicat, i afirma que hi ha escales mecàniques aptes per a gent que va amb cadira de rodes.

Millora per a Manresa

Per a Carrió, aquesta demanda permetria millorar la connexió de les Escodines amb el centre i també seria una millora general per a tota la ciutat. Opina que Manresa deu ser una de les poques poblacions grans o mitjanes de Catalunya que no té cap escala mecànica enlloc. "Quan ens decidirem a caminar cap a la modernitat?", es demana. "El que plantejo és quan ens atrevirem a fer aquest pas".

Insisteix que la ciutat "ha d'entrar a la modernitat del segle XXI, no quedar-se al XIX o al XX, que quedi maco i arreglat. Volem alguna cosa més".

Considera que també seria una oportunitat que lligaria amb el projecte ignasià del 2022. "Penso que es perdria una oportunitat d'or. Les hem tingut en altres escenaris, com els Jocs Olímpics de Barcelona, però sempre pel tema diners no fem el pas endavant com han fet en altres ciutats".

L'Associació de Veïns del barri de les Escodines està en plenes converses amb l'Ajuntament per parlar d'aquest tema. "Les relacions són bones, i hi confiem, però esperem un compromís de la ciutat per fer front a aquest repte. El tenim damunt la taula i hem de veure quan avançarem".