El projecte Font Solidària que impulsa l'Associació de Veïns del barri de la Font dels Capellans ha atès 91 famílies, el que suposa 370 persones, l'últim mig any. És la sisena edició de la campanya que porta a terme amb l'objectiu de donar suport a les famílies amb problemes econòmics. La majoria són del barri, però també n'hi ha de les zones del voltant.

Són 49 les famílies que han rebut lots d'aliments, i a 42 se les ha ajudat a pagar els subministraments bàsics de la llar: aigua, llum o gas. El projecte s'atura perquè s'han acabat els diners amb què es comptava. Han sortit de la Generalitat, l'Ajuntament de Manresa, la Diputació i la pròpia associació.

"La necessitat continua sent-hi", explica al president de l'entitat veïnal, Josep Rueda. Per aquest motiu es buscaran noves subvencions per tornar a repetir la Font Solidària passat l'estiu.

Per la seva part el tècnic comunitari de l'associació, Xavier Puertas, comenta que la situació "no millora. Al dia a dia, al carrer, hi ha les mateixes necessitats". Afirma que es dóna el cas que han deixat d'ajudar a gent perquè ha trobat feina, però que se n'hi afegeixen altres que l'han perdut o bé que ja no reben cap ajut públic.

Totes les actuacions es porten a terme en coordinació amb Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa. És on primer s'han de dirigir els qui volen rebre assistència.

Per tercer any s'han inclòs ajuts per pagar els subministraments de la llar. "Les ajudes d'aliments estan mitjanament cobertes, però molta gent ens venia amb ordres de tall i ens vem decidir a intervenir". En aquest cas mai no es dóna diners directament a les famílies, sinó que és la pròpia entitat la que fa els pagaments.

Pel que fa al lot d'aliments són lots de tres tipus en funció dels components del grup familiar. Són els mateixos que els dels Serveis Socials, encara que en aquest cas també inclouen fruita fresca.

A més a més tothom qui rep l'ajut es compromet a fer tasques de voluntariat al llarg de l'any a l'associació de veïns.