Setze delegats de les comarques centrals d'Iniciativa per Catalunya assistiran a l'assemblea general que la formació celebrarà el cap de setmana vinent en la qual s'ha de debatre l'estratègia política d'ICV per als propers mesos i anys. Aquesta estratègia passa per confluir amb altres formacions i moviments d'esquerres d'una forma estable.

Ahir, representats d'ICV del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès, Osona i Anoia es van reunir a Sant Joan de Vilatorrada per preparar l'assemblea. A la trobada hi va participar un dels nous coordinadors de la formació, David Cid, que amb Marta Ribas i Ernest Urtasun dirigeixen Iniciativa en substitució de Joan Herrera i Dolors Camats.

Cid va explicar a Regió7 que Iniciativa participa en diferents processos de confluència com Catalunya sí que es pot o Barcelona En Comú. "Del que es tracta és que això tingui estabilitat. Superar les lògiques de les coalicions i constituir un gran espai de l'esquerra catalana del segle XXI per tenir un projecte nacional i un projecte social clau i alternatiu al que històricament ha representat Convergència".

Va assegurar que el debat hi és, que la voluntat també, però que encara no està definit ni el punt d'arribada ni el que acabarà passant. "El model l'haurem d'anar treballant entre tots, no el podem configurar sols". Sí que va considerar, però, que Iniciativa és indispensable en aquest procés. "ICV és més viva que mai i el missatge que traslladem és més Iniciativa per guanyar. Des de la nostra presència al territori podem posar tot el nostre capital polític al servei per construir aquest projecte guanyador". Cid va recordar que CSQEP es va imposar a les últimes eleccions generals, a Catalunya.