El Col·legi Oficial de Treball Social lliurarà dimecres la Medalla d´Or al Treball Social 2016 -la setena edició d´aquest guardó„ a la manresana Montserrat Bacardit i Busquet en un acte a l´Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona en què també es commemorà el Dia Mundial del Treball Social.

El guardó incorpora enguany dues modalitats i també reconeixerà la treballadora social Paz Cué en la categoria de Significació del treball social en el moment actual i la treballadora social Rosa Barenys en la categoria de Trajectòria professional, la mateixa que Bacardit.

L´elecció de Montserrat Bacardit Busquet és un reconeixement a la seva llarga i intensa trajectòria de compromís en l´exercici de la professió, que s´ha reflectit en diferents facetes. La seva etapa professional es va iniciar el 1967 a l´Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on ha va exercir durant més d´una dècada. També ha estat una destacada membre de l´equip de direcció i professora de l´Escola de formació social Torras i Bages (1973-1979), assistent social de l´Ajuntament de Manresa i cap dels Serveis Socials del municipi (1979-1985) i professora universitària de treball social a Barcelona (1985-2005).

En l´àmbit de la investigació, destaquen diversos estudis i publicacions sobre la planificació de les necessitats socials a Manresa durant els anys 80 i 90: Assistència domiciliària a Manresa (1980), Reconversió de la Residència Assistencial de Manresa (1982), Les necessitats socials dels malalt ingressats a l´Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa (1993)„ i sobre l´exercici professional. Entre febrer de 2006 i maig de 2014 ha estat directora de la Revista de Treball Social RTS, impulsada pel Col·legi de Treball Social de Catalunya.