A final d'aquest any començaran les esperades obres de millora de l'accessibilitat a l'estació del Nord de Manresa. Renfe s'ha compromès amb l'Ajuntament a licitar-les el mes vinent i a començar-les abans d'acabar l'any. El que no ha fet ara ha estat concretar el cost de la intervenció, mentre que el 2013 va anunciar que seria de 5,4 milions d'euros. Aquesta actuació havia de quedar enllestida el 2015.

Representants d'Adif i de Renfe es van reunir dilluns amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i amb el regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy. D'aquesta trobada en van sortir els compromisos esmentats. La intervenció prevista a Manresa inclourà la remodelació de l'accessibilitat a l'edifici de viatgers, que implicarà l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la instal·lació d'un ascensor.

Actualment, per anar d'una andana a l'altra s'ha de fer per unes escales i un passadís subterrani o bé travessant les vies per un pas que ja hi ha adequat però que no és cap garantia de seguretat i que, a més a més, queda apartat de l'estació. Amb aquest panorama, l'estació del Nord de Manresa pràcticament està vetada a les persones amb mobilitat reduïda. A més a més de les actuacions en el tema d'accessibilitat, es milloraran les andanes i el vestíbul.

Dimarts, mentre que no va facilitar cap xifra aproximada del cost de les millores, Renfe sí que va informar aquest diari que està acabant el projecte, amb la previsió que "a principi de maig" es pugui fer la licitació perquè les empreses interessades presentin les seves ofertes per, de cara a final d'any, seleccionar la més adequada. La intenció es començar els treballs "el desembre" amb una durada que tampoc no ha especificat.

En la reunió de dilluns, Junyent i Aloy es van trobar amb Armando Brigos, que és el subdirector d'Estacions Nord-est d'Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries), i amb Félix A. Martín, director de Rodalies de Catalunya de Renfe. En el marc de la trobada, els representants de Renfe i Adif, ha informat el consistori, van posar aquests terminis a les obres de millora a l'estació de Manresa, incloses en un pla de millora de l'accessibilitat a les estacions que data del novembre del 2013.