La Marxa del Pelegrí que se celebrarà el pròxim diumenge 17 d'abril ja té 300 inscrits dels 500 com a màxim que hi podran participar.

Enguany tindrà un record per als refugiats. S'informarà tots els participants de la seva situació i es repartirà informació de les ONG que treballen per atendre'ls.

La segona edició de la marxa que recorre l'últim tram del camí ignasià de Montserrat a Manresa, un total de 24 quilòmetres amb 600 metres de desnivell positiu, tindrà novetats. Qui es vulgui desplaçar a Montserrat ho podrà fer amb els Ferrocarrils de la Generalitat i es farà transbord amb el cremallera. L'any passat es va fer amb autobús. Caldrà ser a les 7 del matí a l'estació d'autobusos. També hi haurà un concurs d'Instagram.

A la presentació el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, va destacar que la marxa "s'emmarca en la multitud de derivades del projecte Manresa 2022". Hi col·laboren empreses i els ajuntaments de Manresa, Monistrol, Marganell, Castellgalí, Castellbell, el Patronat de la Muntanya de Montserrat i el monestir.

L'alcaldessa de Castellbell, Montserrat Badia, va assegurar, al seu torn, que l'activitat va més enllà d'una marxa esportiva i "és un producte de desenvolupament del territori que a més a més treballa la cohesió dels municipis". Per a Badia, "hem de creure en el projecte ignasià".