Les entitats que han presentat els projectes finalistes dels pressupostos participatius van exposar dimecres públicament les seves propostes en un acte públic que es va fer al teatre Conservatori i que va servir, també, per donar el tret de sortida de la consulta ciutadana. Després de l'exposició els assistents van poder començar a votar, procés que durarà fins al 24 d'abril.

L'Ajuntament de Manresa destina enguany 200.000 euros als pressupostos participatius que es repartiran entre els projectes que obtinguin més vots. El màxim per a cada projecte són 50.000 euros (vegeu Regió7 de dimarts).

19 de les 20 entitats que han presentat el projecte -hi va faltar l'Associació de Veïns de la Sagrada Família- van explicar-los públicament davant el poc més d'un centenar de persones que hi havia al Conservatori. Cadascú va tenir tres minuts per justificar i descriure la seva proposta amb el suport de diapositives. Hi havia bona part dels regidors de l'Ajuntament encapçalats per l'alcalde, Valentí Junyent. Va fer la presentació del projecte la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació Ciutadana, Mireia Estefanell.

Sense urnes

Enguany no hi haurà urnes per recollir el vot, sinó que es votarà directament a l'ordinador o bé en una tauleta digital. Presencialment es podrà votar fins al 22 d'abril a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, a la plaça Major, i telemàticament des de la pàgina web www.manresa.cat.

També es podrà fer mitjançant el mòbil des de l'aplicació ViuManresa. Pot votar tothom qui estigui empadronat a Manresa i tingui més de 16 anys.En finalitzar l'exposició Junyent va destacar que la regeneració democràtica passa "perquè tots ens impliquem en les decisions, la resolució i la priorització dels temes de ciutat". També va afirmar que la vintena de projectes "demostra la riquesa de les entitats de la ciutat i el seu alt nivell. Els qui hem de votar tindrem dubtes".

Els botiguers del carrer Urgell de Manresa van aprofitar l'acte d'ahir per exposar el seu desacord amb el fet que es puguin arribar a treure els fanals del vial. Un dels projectes finalistes, presentat per la Unió de Botiguers, proposa una nova il·luminació als carrers comercials de la ciutat, Urgell inclòs. Representants de l'associació Urgell Comerç consideren que el projecte és vàlid i hi donen suport, però amb la condició que es respectin els fanals com a senyal d'identitat.