Més de 3.000 persones assistiran a l'assemblea general ordinària que l'ANC avui aquest diumenge a Manresa, en la qual s'ha d'aprovar el full de ruta de l'entitat sobiranista per als pròxims mesos (vegeu Regió7 d'ahir) i també s'ha de posar damunt la taula l'acte que organitzarà l'11 de setembre d'aquest any. L'assemblea es durà a terme al pavelló del Congost.

Per garantir una bona organització i fer que els recomptes de vots siguin àgils-n'hi haurà 9 a mà alçada i es votaran 59 punts més en diferents blocs-, l'ANC comptarà amb uns 250 voluntaris, la majoria procedents de la Catalunya Central. Ahir ja van fer una primera sessió de formació al mateix escenari on se celebrarà l'assemblea amb els responsables de cada zona en la qual s'ha dividit el pavelló. Demà a la tarda es repetirà, ja amb tots els voluntaris.

Segons els responsables de l'ANC al Bages, hi havia 2.800 inscrits, però la previsió és superar els 3.000 assistents, una xifra similar a la de l'última assemblea, que se celebra cada any. A més a més de la de constitució, que es va fer el 2012 a Barcelona, se n'han dut a terme a Girona, Tarragona. Lleida i ara Manresa.

L'assemblea començarà a les 10 del matí amb una salutació de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Tot i així les portes del pavelló s'obriran a partir de 2/4 de 9 per garantir una entrada esglaonada dels participants. És previst que s'acabi cap a les 3 de la tarda.

Al migdia hi assistirà la presidenta del Parlament de Catalunya i anterior presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, representants de partits polítics, d'entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i diputats.

Per a Josep Emili Puig, de l'ANC al Bages, un dels punts més importants de l'assemblea és el full de ruta 2016-2017, que "es redefineix cada any en funció del moment polític". Es reobrirà el debat sobre si hi hauria d'haver llista única independentista en el cas que es convoquin unes noves eleccions generals.

Els canvis a l'estatut per fer més àgil l'organització de l'ANC són altres temes que es debatran, a més a més de passar comptes de les activitats fetes fins ara.

Pel que fa a l'acte del pròxim Onze de Setembre, hi ha diferents propostes. "N'hi tornarà a haver perquè és un any importantíssim. El procés està molt en mans d'institucions però s'ha d'intentar marcar línies", segons Puig.