Resposta negativa de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa, format per CDC i ERC, al recurs presentat pel regidor d'UDC, Miquel Davins, contra la desestimació de la seva petició de tenir grup municipal.

Un cop formalitzada l'expulsió del regidor d'Unió de l'equip de govern de l'Ajuntament i la materialització de l'entrada a l'executiu d'Esquerra Republicana, Davins va passar a ser regidor no adscrit.

Davins va presentar recurs a la decisió del ple municipal del mes de febrer després de quedar sol en la votació.

El que ha arribat ara és la desestimació de l'Ajuntament del recurs interposat per Davins. Si l'exsoci de govern de CDC vol continuar amb la seva reclamació haurà de fer el pas de portar el tema als tribunals de justícia.

Requerit per aquest diari, l'equip de govern municipal s'ha remès a l'informe jurídic de secretaria.

Cal recordar que quan es va desestimar per primer cop la petició del regidor d'Unió Democràtica de Catalunya de tenir grup municipal propi es va argumentar que un informe de Secretaria considerava que "la formació política per la qual va concórrer Miquel Davins a les eleccions municipals el maig del 2015 és una federació, i en no tractar-se d'una coalició de partits s'ha de considerar com a membre no adscrit de la corporació municipal".

I afegia que "els regidors que abandonen el grup format per la candidatura per la qual es van presentar a les eleccions locals no es poden integrar al grup mixt, sinó que queden com a regidors no adscrits".

La desestimació implica que Davins no pot assistir a les juntes de portaveus dels grups municipals ni té dret a l'assignació econòmica que s'atorga als grups: 800 euros mensuals més 150 per cada regidor.

Davins argumentava que va entrar a l'Ajuntament com a regidor de CiU, que la federació de Convergència i Unió va deixar d'existir el juny del 2015 i, consegüentment, un cop exclosa del govern UDC té dret a continuar a l'Ajuntament com a grup municipal.