La CUP de Manresa presentarà al ple de dijous una moció per millorar el suport que reben les joves durant la pubertat i concretament a l'inici del seu cicle menstrual. Tal com va avançar aquest dimarts Regió7, la moció demana que no siguin les empreses privades les que facin, als centres educatius, els tallers sobre menstruació sinó que se n'ocupi el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD), "que no hi té interessos comercials".

Aprofitant el canvi, proposa que als tallers s'hi incloguin els "mètodes alternatius de recollida de sagnat: copes menstruals, compreses de roba i esponges marines". Segons la Candidatura, es tracta d'"alternatives més saludables, més sostenibles i més assequibles econòmicament".

El text de la moció estableix que el SIAD disposarà, a les seves oficines i per a les joves de Manresa, de mètodes alternatius de recollida de sagnat. Cada noia en podrà recollir un sol exemplar.

Desobediència

En una altra moció, la CUP proposa que l'Ajuntament de Manresa es posicioni a favor de la desobediència envers l'Estat espanyol "davant l'ofensiva judicial que ha iniciat l'Audiència Nacional contra els ajuntaments que van aprovar mocions a favor de la declaració de ruptura del Parlament".

La proposició vol que l'Ajuntament refermi que el ple "està sotmès, exclusivament, a la voluntat popular emanada de la ciutadania i que, per tant, si aquesta es troba en contradicció amb les ordres dictades per tribunals espanyols democràticament deslegitimats, aquest ple no col·laborarà en la persecució de persones escollides democràticament per exercir les seves obligacions".

Per tant, l'Ajuntament donaria "ple suport a les persones que, a causa d'aquests requeriments, puguin ser encausades o citades a declarar per part de l'Audiència Nacional".

Estat Islàmic

Una tercera moció de la Candidatura serà perquè les condemnes públiques de l'Ajuntament en el cas d'atemptats comesos per l'Estat Islàmic siguin sempre en els mateixos termes, independentment del territori on es cometin.

Aquesta moció és fruit del malestar de la CUP pel diferent tractament dels fets segons els atemptats siguin o no en sòl europeu.