Ni l'amenaça de mal temps ni els pronòstics d'un Sant Jordi descafeïnat no s'han complert. El bon temps i el fet d'escaure en dissabte han dut més gent que mai al Passeig Pere III de Manresa, en una imatge més concorreguda del que és habitual de Sant Jordi quan cau en dia laborable, sobretot durant aquest matí.

Milers de persones es passegen aquest dissabte per davant de les més de cent parades de llibres i de roses instal·lades al llarg de tot el recorregut del Passeig, concentrades principalment al primer tram, on fer-se pas entre la gent és una missió complicada. També s'han instal·lat parades a la plaça de Sant Domènec i als carrers del nucli antic. En el conjunt de barris de la ciutat, el nombre de parades establertes ha estat de 184, segons l'Ajuntament de Manresa. La majoria, un 64%, han estat per a la venda de roses i plantes.

La jornada també està sent molt concorreguda en ciutats com Berga, Solsona, Igualada i arreu de la Catalunya Central i de la resta del país. Amb el bon temps, els ciutadans s'han llevat d'hora per anar a remenar a les parades de llibres o per comprar la rosa.

Els autors i els llibres que sonen més per encapçalar el rànquing d'aquest Sant Jordi són en bona part catalans: Víctor Amela i "La filla del capità groc"; Empar Moliner, amb "Tot això ho faig perquè tinc molta por", i Màrius Serra, amb "Res no és perfecte a Hawaii". Pel que fa a no ficció, "Confessions d'un culer defectuós", de Sergi Pàmies; i "La màgia de l'ordre", de Marie Kondo. La conjuntura és favorable perquè els llibreters incrementin enguany les vendes.

D'altra banda, ambé hi ha una bona afluència de gent als carrers del nucli antic de Manresa, on les diferents parades instal·lades es combinen amb els actes de l'Antic, el nou moviment nascut per dinamitzar aquest sector de la ciutat i que s'estrena aquest Sant Jordi.