El director de l'institut Lacetània de Manresa, Francisco Fernández, serà guardonat pel Consell Català de la Formació Professional en un acte que tindrà lloc el 5 de maig al Palau de Pedralbes de Barcelona.

La segona edició del lliurament dels Premis del Consell Català de la Formació Professional serà a càrrec de la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, i la consellera de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, Dolors Bassa i començarà a 2/4 de 8 de la tarda.

En aquesta segona edició, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha fet la proposta perquè fos guardonat el director de l'Institut Lacetània de Manresa, que ha resultat finalment premiat. CCOO va proposar Francisco Fernández per al seva capacitat innovadora en la integració de la FP pel que fa la formació i l'orientació.

Glòria Fígols Martín, delegada Sindical d'Educació a la Catalunya Central, ha explicat que Fernández «és economista i pedagog i ens va semblar oportú proposar una persona en actiu i compromesa amb la tasca docent».

Francisco Fernández va néixer el 9 de juliol de 1958 a Lleó. És llicenciat en Ciències Econòmiques (Estructura i política econòmica) per la Universitat Complutense de Madrid. També és llicenciat en Pedagogia (Orientació vocacional i professional) per la Universitat de Barcelona i catedràtic d´ensenyament secundari de l´especialitat d´Administració d´empreses.

Va començar la seva tasca docent al 1981 a l´IFP de Fabero (Lleó). Al 1983 es va incorporar a l´IPFP de Manresa, actual Institut Lacetània. Des del curs 1985 combina les tasques de docència amb les de gestió del centre. Ha estat cap del departament d´orientació, sostdirector , coordinador pedagògic, cap d´estudis d´FP i des del 2010 és el director de l´Institut Lacetània i vicepresident primer de la Fundació Lacetània.

Col·labora en el disseny i adequació dels currículums LOGSE de l´especialitat de comerç. Participa en la posada en marxa (1999) del Projecte de Qualitat i Millora Continua que promou la Direcció General de Formació Professional del Departament d´Ensenyament i també col·labora en el desplegament de les primeres xarxes de treball del projecte. Coordinador de qualitat quan el seu Institut, a l´any 2002, va ser el primer centre públic del país a obtenir la certificació ISO 9001.

És formador i col·laborador de l´Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.