El Quiosc del Quimet de Manresa torna a mans dels Garcia-Comas, la família que el va fundar. Jep Garcia, fill de Joaquim Garcia -Quimet-, fundador també del bar restaurant Las Vegas, va recuperar ahir al migdia el negoci que va obrir el seu pare fa 80 anys al primer tram del passeig de Pere III.

Fa tres anys, Garcia va perdre la concessió de l'establiment que havia regentat durant 28 estius seguits, després de veure com en el concurs públic d'adjudicació la seva oferta era superada per una altra per una diferència de només mil euros. La societat que l'abril del 2013 va guanyar el concurs va ser Albà-Bra SL, amb el responsable del restaurant El Turó de la Torre, Lluís Albà, al capdavant.

Ahir, passats els tres anys de la concessió, el concurs per a l'explotació del quiosc es va repetir i el resultat va ser favorable, aquesta vegada, a Jep Garcia, que va fer una oferta de 26.430 euros. El restaurador, que no va voler ser present en l'obertura de les pliques, explicava a Regió7 exultant d'alegria que, en aquesta ocasió, només s'havien presentat al concurs ell i la societat que actualment tenia la concessió del quiosc, i assegurava desconèixer quina era l'oferta que havia fet l'altra candidata.

Garcia feia notar ahir que, malgrat que ha guanyat la concessió, fins "al mes de juny" no compta poder ser darrere el taulell. En primer lloc, perquè no se signarà el contracte fins al dia 17 de maig, i en segon, perquè una vegada signat i amb les claus a la mà, tindrà feina "a remodelar el quiosc". En aquest sentit, explicava que fa tres anys, quan va perdre la concessió, va guardar "tots els electrodomèstics, equips i mobiliari" i que, per tant, ara només els haurà "de tornar a posar al seu lloc".

Recollida de firmes

Garcia, però, no va marxar del Passeig sinó que hi va continuar a les instal·lacions del Quiosc del Mig, que li va cedir l'empresa Diesa Restauració i que va obrir a mitjan maig del 2013 amb el nom de Quimet del Mig.