L'Ajuntament ha respost la denúncia pública de la federació de barris del seu ofec econòmic perquè encara no han cobrat el 40% dels plans comunitaris del 2015 (vegeu diari de divendres) assegurant que Manresa no disminueix sinó que augmenta aquest camp, a diferència del que passa en altres poblacions catalanes.

L'equip de govern de CDC i ERC ha recordat que encara està dins els terminis previstos per fer efectiu el pagament del conveni del 2015 amb la FAVM i que si el conveni del 2016 no s'ha signat és perquè depèn de la formalització prèvia del contracte programa amb la Generalitat, convocat recentment i pel qual ja està presentada la sol·licitud. Afirma que "s'ha de tenir ben clar que la Generalitat atorga les subvencions a l'Ajuntament de Manresa, i que és el consistori qui té la potestat de contractar o conveniar amb les entitats que consideri la realització dels plans".

L'Ajuntament vol recordar també que els darrers anys algunes poblacions de Catalunya han deixat de fer plans comunitaris, pel fet que han perdut el suport econòmic de la Generalitat. En el cas de Manresa, "no tan sols no s'han perdut diners, sinó que l'any 2014 es van incorporar dos nous plans comunitaris (Xup i Balconada), que fins aleshores estaven gestionats per la Federació d'Associacions de Veïns de Catalunya i que es van entomar des de l'Ajuntament".