És dilluns al matí i en poc més de mitja hora passen pel carrer de Sant Andreu de Manresa tres persones empenyent cotxets, dues en cadires de rodes i molts avis amb bastó o crossa. Tots circulen pel mig de la calçada, de manera que, quan senten que s'aproxima un vehicle, han d'afanyar-se a arrambar-se al màxim al voral. No van per la vorera perquè no hi caben i, si ho fan, tenen el risc de quedar encallats al clot que hi ha entre vorada i calçada.

Aquesta és la situació que es viu cada dia al carrer de Sant Andreu de Manresa, que, segons denuncien veïns i comerciants, "l'Ajuntament ha deixat de banda, ja que ha arranjat els carrers del costat [el del Joc de la Pilota i l'Hospital], mentre que aquest l'ha ignorat". Lluïsa Soteras, responsable de la botiga Marcs Soteras, assegura, tot mostrant l'aspecte del vial, que aquest és, "segurament, el carrer de Manresa per on passen més persones amb cadira de rodes, ja que hi tenim a tocar la residència de Sant Andreu i la Montblanc, i els avis que surten a passejar passen per aquí per anar a la plaça Major". A més, continua, "també hi ha molts cotxets i gent gran que passa pel carrer per la proximitat del CAP de Sant Andreu". Per aquests motius, i "perquè, d'aquí a poc temps, la residència de Sant Andreu encara tindrà més places", Soteras no s'explica com és que l'Ajuntament ha dut a terme obres de millora en carrers adjacents i ha "ignorat el nostre, que és un carrer molt curt, però amb molt trànsit".

El principal problema del vial és l'estretor de les voreres, per les quals amb prou feines hi cap un cotxet, i el clot que queda entre aquestes i la calçada, que "és un perill, perquè les rodes de carretons d'anar a comprar, de cadires de rodes i de cotxets s'hi encallen". Així ho explica Yolanda Delgado, que viu al carrer de Sant Andreu i que cada dia té feines per sortir i entrar de casa, a més de dificultats per circular per les voreres empenyent el cotxet del seu fill, l'Oriac. Sònia Navarro, que va amb cadira de rodes, i la persona que l'acompanya, Gerardo Ibelli, fa dos anys que viuen al carrer Hospital, i diuen que el de Sant Andreu "és el pitjor de la nostra zona per circular-hi".

La botiguera també es queixa del tram que enllaça amb el diminut carrer Llussà, on hi ha col·locats els contenidors de les escombraries: "els contenidors i la manca de llum fan que, a les nits, aquest espai es converteixi en un abocador i en un lloc on la gent ve a orinar. L'endemà al matí, no s'hi pot ni passar", exclama. Per això, Soteras voldria que els contenidors se situessin en un extrem del carrer de Sant Andreu.

Fonts de la Fundació Sociosanitària de Manresa han fet constar a aquest diari que usuaris de la residència de Sant Andreu els han fet arribar les molèsties que els suposa l'estat del carrer.