El 5è TEDx Manresa, que tindrà lloc el divendres 20 de maig, a 2/4 de 10 del matí, a la sala petita del teatre Kursaal, s'ha centrat en aquesta edició en els tòpics o, més ben dit, en la necessitat de fugir-ne. Els organitzadors han convidat a protagonitzar les ponències d'uns quinze minuts que inclourà l'ex cantant de Lax'n'Busto, Pemi Fortuny; Xavier Serrano (periodista, doblador, músic, cantant i fotògraf), Xavier Gironès (Doctor en Biologia i director de Recerca i Innovació de la FUB), José Luis Escorihuela (mediador professional i educador sobre temes relacionats en sostenibilitat social), Isabel Palà (periodista), Josep Maria Herms (fundador i director de l'empresa Playmedia), David Noguera (metge especialista en Medicina Tropical i Salut Pública), Astrid Vargas (experta en disseny, desenvolupament, direcció i supervisió de programes de conservació i restauració mediambiental) i Míriam Tirado (periodista especialitzada en maternitat i paternitat).

«Dos minuts d'or», la novetat

En aquesta edició, com a novetat, s'oferirà al centenar d'assistents que permet l'aforament de l'esdeveniment «dos minuts d'or» per intervenir en l'acte. En la inscripció per apuntar-s'hi (que és gratuïta i per a la qual ahir al migdia ja hi havia cobertes més del 70% de les places) les persones del públic que vulguin podran deixar dit que volen intervenir en l'acte. D'entre totes es farà una tria de cinc, cadascuna de les quals parlarà dos minuts. La jornada finalitzarà amb un dinar. L'adreça per apuntar-se és www.tedxmanresa.com.

Una part de l'equip responsable del TED-X Manresa, integrat per Jaume Ferrer, Carlota Riera, Esteve Pintó, Natxo Tarrés, Valentí Oviedo i Núria Cabrera, va presentar ahir al migdia els continguts de la present convocatòria, que porta per enunciat OFFTopics, i van aprofitar-ho per agrair la implicació imprescindible per tirar endavant aquesta proposta de la quinzena de voluntaris i la desena d'empreses que hi col·laboren, alguns dels quals els van acompanyar. És el cas dels empresaris Fermí Garriga (Fusteria Puigdellívol), Jordi Lladó (Remi Rent) i Xavier Soler (Innubo) i de les voluntàries Marta Albet i Meritxell Garcia. També hi van ser presents dos dels ponents, Josep Maria Herms i David Noguera, que parlarà del tema dels refugiats, que coneix bé; en concret, dels tòpics injustos que els acompanyen.