El grup municipal del PSC -la formació política que va fer pública la retirada d'ajut econòmic a l'Ajuntament de Manresa per a l'edifici Impuls del Parc Tecnològic- ha posat en dubte la versió de l'equip de govern de CDC i ERC que no es va fer públic el tema abans perquè està immers en recursos i contenciosos. La veritable raó, segons els socialistes, hauria estat evitar que interferís en les darreres eleccions municipals, ja que la primera revocació data del gener del 2015.

El president del grup del PSC, Felip González, ha valorat el mea culpa entonat pel govern municipal en aquest cas, però recorda que s'ha produït després que fos "descobert i denunciat" públicament pels socialistes.

El PSC considera "com a mínim poc satisfactori" l'argument del govern per justificar la no-informació d'aquests fets ni als grups municipals ni al Consorci del Parc Central (amb participació, a més de l'Ajuntament, de l'empresa Projectes Territorials del Bages i de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa).

Després de fer una primera anàlisi de la documentació, González creu que ha trobat una presumible raó per la qual l'equip de govern no havia informat de l'afer. Explica que la primera revocació de subvenció no va ser la detectada pel PSC, que datava del juny de 2015 (de 405.000 euros de la Diputació), sinó que era de mig any abans, concretament del 8 de gener del 2015. "I aquesta data no és una data qualsevol perquè el 24 de maig hi havia eleccions municipals. I la revocació de 810.000 euros de la Generalitat, per tant, va caure en plena precampanya electoral (Valentí Junyent va presentar la seva candidatura al teatre Kursaal el dia 16 de febrer, mes i mig després, per posar un exemple)", afirma.

Bona gestió?

El president del grup municipal socialista reconeix que l'equip de govern té el dret de defensar que aquesta no va ser la raó per no publicitar la revocació de la subvenció milionària, "però nosaltres tenim el mateix dret a posar-ho en dubte".

González recorda que un dels valors que més va posar de manifest Valentí Junyent en la seva campanya va ser el de defensar la seva bona gestió. Així que "ens podríem preguntar què hauria pogut passar si s'hagués conegut la revocació en aquell context preelectoral?". I afegeix que "també ens podríem preguntar si els resultats electorals haurien estat els mateixos d'haver pogut debatre aquest tema en campanya? Si no hauria estat possible una altra conformació de Govern?".

El paper d'ERC

El polític socialista considera necessari que es faci públic què en pensa d'aquest tema ERC, ara al govern en coalició amb CDC, però que llavors competia en campanya electoral amb CiU "mentre, com nosaltres, no sabia res del que estava passant".

González opina que seria interessant saber si ERC va conèixer els fets al mateix temps que el PSC, o si ho va saber durant les negociacions del nou govern "o si aquest tema se'l va trobar a la taula del despatx la regidora de l'àrea i actual número 1 de la formació republicana, la tinent d'alcalde Mireia Estefanell quan va prendre possessió de la seva responsabilitat, precisament, en l'àrea de promoció econòmica local".

Finalment, i en resposta a l'afirmació del portaveu del govern, Antoni Llobet -que l'autocrítica ha de ser col·lectiva perquè el Parc Tecnològic és un tema que s'ha treballat de forma consensuada al llarg de tot el procés de gestació- González afirma que en el grup municipal del PSC trobarà segur voluntat de diàleg i d'autocrítica sobre tot aquest cas i "si s'escau acceptarem la part de responsabilitat que puguin tenir anteriors governs locals, però no ho farem sobre el fet de no haver informat de les revocacions quan tocava".