La presidenta del grup municipal d´ERC, Mireia Estefanell, va admetre aquest dimarts que no van tenir coneixement de la revocació de subvencions per a l´edifici Impuls -la primera del gener del 2015- fins al febrer passat, un cop ja havien formalitzat la seva entrada al govern de l´Ajuntament de Manresa.

Interrogada sobre si el fet de conèixer abans aquesta situació hauria influït d´alguna forma en l´acord de govern, la resposta és ràpida: «sí, hauria suposat que ens hauríem posat abans a buscar una solució».

Segons la líder republicana, «Esquerra va signar l´acord de govern sense conèixer les revocacions, però si les haguéssim conegut abans hauríem signat igualment». Estefanell va comparèixer conjuntament amb el portaveu del govern Antoni Llobet (CDC) per respondre les preguntes d´aquest diari i per replicar plegats les afirmacions del president del grup municipal socialista, Felip González, que l´ocultació per part de Convergència de la revocació de subvencions per al parc tecnològic hauria pogut tenir conseqüències electorals el passat mes de maig.

Ucronia socialista

El PSC considerava que, d´haver-se sabut abans la pèrdua de subvencions, Convergència hauria perdut vots i s´hauria pogut obrir la porta a una altra configuració de govern diferent a l´actual coalició entre CDC i ERC. I que aquesta darrera formació i el que era en aquell moment el cap de cartell, Pere Culell, van ser els grans damnificats.

Estefanell va tancar enèrgicament la porta a aquesta possibilitat: «al PSC, que va arribar a regalar-nos els seus vots, li costa d´entendre que no hi pot haver entesa amb un partit que ni tant sols vol consultar la ciutadania» en el camí cap a la independència de Catalunya. Per a Estefanell, González l´únic que fa ignorant aquesta realitat és «ucronia» (gènere literari en el què la trama evoluciona en un món desenvolupat a partir d´un punt en el passat en el què algun esdeveniment va succeir de forma diferent a com va passar en realitat).

Estefanell deplora l´actuació de González -que va ser qui va fer pública la pèrdua de subvencions per a l´edifici Impuls- per fer una interpretació inadequada de la situació que li sembla «de manual de vella política» i replica que «la gran damnificada és la ciutat».

Estefanell va posar en dubte que li hagués passat factura electoral a CDC, perquè el tema del parc tecnològic ha transcorregut al llarg de diferents governs «i fins ara sempre s´havia fet pinya».