En total, a la jornada de neteja a la llera del Cardener s'han comptabilitzat 857 quilos de residus recollits, xifra que supera amb escreix els 500 quilos de l'any anterior. «Fem dissabte al Cardener» es va dur a terme a la vora del Cardener al llarg del Passeig del Riu i a un espai fluvial situat al parc de Josep Vidal, dissabte passat.

Organitzada per l'Ajuntament de Manresa en el marc de la campanya d´àmbit europeu «Lets Clean up Europe», ha finalitzat amb un balanç positiu en el qual destaca l'augment en 357 kilograms de residus recollits en comparació amb l´any anterior.

Enguany s´han comptabilitzat un total de 857 quilos, entre envasos, vidre, metall i rebuig general. L´organització vol agrair l´esforç i la feina feta a tots els voluntaris que hi van participar.

L´Ajuntament ja ha enviat les dades a l´Agència de Residus Catalana per tal que puguin fer el còmput a nivell europeu.

Lets Clean up Europe, un moviment europeu

En els darrers anys, s'han organitzat a Europa diferents campanyes de neteja per fer front al problema de la brossa. «Let´s Clean Up Europe» neix amb a voluntat d´aplegar les iniciatives locals en un únic esdeveniment que té lloc el mateix dia a tot Europa amb la l´objectiu d´animar i arribar al màxim nombre possible de ciutadans europeus.