Felip González ha respost a les crítiques del govern de CDC i ERC al paper del PSC en el pagament de 2 milions d'euros en 50 anys només per l'ús del sòl de l'edifici Impuls (vegeu diari d'ahir) assegurant que "és més econòmic que el que l'Ajuntament de Manresa paga pel lloguer d'una sola oficina a la plaça Major".

Segons el president del grup municipal socialista, un lloguer de 37.000 euros anuals per un terreny en el qual fer-hi una inversió milionària "per a la qual s'havien aconseguit 2,3 milions d'euros de fons europeus -que finalment s'han perdut- és una operació molt més econòmica i raonable que no pas, per exemple, el llo-guer que paga l'Ajuntament de Manresa pel local de la plaça Major on es va traslladar l'oficina de turisme".

González recorda que es tracta d'un local que tampoc no serà mai de la ciutat, "ni ara ni en 50 anys, i pel qual es paguen anualment més diners que no pas els que s'abona anualment a l'Institut Català del Sòl" pel dret real de superfície del terreny de l'edifici Impuls del parc tecnològic.

El polític socialista ha volgut recordar que, si es repassen les actes dels plens municipals, es pot comprovar que qui va posar en dubte el lloguer de l'oficina de turisme "per excessivament car en el mercat immobiliari de l'any 2014 va ser ERC, que suposem que, ara que és al govern, segur que el sabrà renegociar".

Nou intent fallit

Quant a la compareixença conjunta del portaveu del govern, Antoni Llobet (CDC), i la presidenta del grup municipal d'ERC, Mireia Estefanell, per replicar plegats el PSC, González considera que "no és més que un nou intent fallit de dissimular el fiasco milionari amb fons europeus".

I va afegir que es tracta d'"un intent de cortina de fum que tampoc no pot amagar la mala maror interna que els ha generat la descoberta del PSC just dos mesos després de signar el seu acord i que, efectivament, CDC i ERC mai no podran reconèixer".

El polític socialista afirma que es tracta "d'una fotografia que tampoc no pot dissimular el fet que, en menys de tres mesos, el govern Junyent, autoabanderat de la bona gestió, ha hagut d'entonar dos mea culpa consecutius de cost milionari per a la ciutat".

El primer dels quals seria "la badada de gestió de padró municipal que ha conclòs en una pèrdua de 3,5 milions en transferències de l'Estat. Un primer fiasco que també ens van voler amagar, com ara la pèrdua de subvencions europees, fins que no es va detectar la presència de policies locals uniformats intentant regularitzar immigrants a cuita-corrents".