El portaveu del govern de CDC i ERC, Antoni Llobet, ha afirmat que el PSC "menteix" quan afirma que el lloguer pel solar de l'edifici Impuls és més econòmic que el que l'Ajuntament paga per l'oficina de turisme.

A més, acusa el president del grup municipal socialista de "barrejar naps i cols" comparant operacions "incomparables" en una maniobra "gens subtil per fugir d'estudi del problema de fons", que és l'establiment d'unes condicions inicials inassumibles i, també, que l'Ajuntament haurà de pagar i gestionar una milionada per acabar "regalant l'edifici" a l'Institut Català del Sòl. El portaveu del govern considera que cal deixar clar que el lloguer de l'oficina de turisme és de 34.165 euros a l'any sense IVA i el cànon pel dret d'ús del sòl de l'edifici Impuls és de 37.853 euros també sense IVA.

Així que dir que llogar l'oficina de turisme és més car que el terreny de l'edifici Impuls mostra una clara "manca de rigor". Però, segons el portaveu del govern, mostra una altra cosa encara més preocupant, que és "defugir respondre sobre el paper d'alcaldies socialistes en el projecte, la demanda de subvencions i els requisits establerts, que són les veritables causes de la situació actual".

Llobet vol deixar clar que l'equip de govern a hores d'ara no dóna per perdut cap ajut -el cas de la revocació de subvencions per permetre l'establiment d'empreses que no es dediquen en un alt grau a la investigació i el desenvolupament tecnològic es troba judicialitzat- i que resulta evident que el veritable "problema de fons no és l'oficina turisme".

Llobet entén que la maniobra del PSC per distreure l'atenció l'únic que mostra és que el PSC "no té cap intenció de donar explicacions ni d'assumir responsabilitats", ja que una cosa és tenir un lloguer normal d'una oficina de turisme a la plaça Major, com tenen molts municipis, i una altra cosa és una operació que lliga l'Ajuntament per 50 anys, impossible de revocar de manera unilateral, que l'hipoteca i el fa responsable de gestionar una construcció que ha d'acabar "regalant" a l'Incasòl.