La segona edició de La Bategada va coincidir amb la celebració dels aficionats del Barça per la conquesta del títol de Lliga a la plaça de Crist Rei, on es van aplegar en total unes 300 persones, de les quals n'hi havia que festejaven la victòria dels blaugrana i altres que havien seguit alguna de les tres cercaviles que els grups de percussió havien fet durant la tarda. Es pot dir que la festa musical va reunir força més incondicionals que no pas la febre blaugrana.

Les formacions manresanes Batrakes i Tabalers de Xàldiga, després de l'èxit de la primera edició de l'any passat, van tornar a unir esforços per celebrar el que volen que es converteixi en una cita habitual dins el calendari festiu de la ciutat i tothom pugui gaudir de les millors formacions de percussió del territori. Fins a set grups es van aplegar per omplir de ritme els carrers de Manresa, en una jornada que havia de començar a les sis de la tarda, però que per culpa de la pluja es va iniciar amb un retard de mitja hora. El punt de partida de les tres cercaviles simultànies eren la plaça de Gispert amb els Protons d'Igualada i els Diabòlics Músics de Sant Boi, la plaça Major amb els Tabalers de Xàldiga i els Diables de les Corts i la Ben Plantada, amb els Batrakes, els Custus Ignis d'Olesa de Montserrat i els Retumband de Sant Esteve Sesrovires, que van ser els primers d'arribar a la plaça de Crist Rei, que encara era buida i on predominaven els paraigües.

Els segons van ser els Tabalers de Xàldiga i els Diables de les Corts mentre esperaven l'última cercavila i arribaven les primeres samarretes blaugrana. Un cop es van reunir les set bandes, van començar les actuacions individuals dels diferents grups, en una ronda de percussió de gairebé una hora que van tancar els amfitrions Batrakes i Tabalers de Xàldiga amb una actuació conjunta. Durant l'actuació d'un dels grups, una bandera blaugrana de la Penya Barcelonista Cor de Manresa va entrar dins la circumferència respectuosa que els assistents deixaven per als grups de percussió i es van sentir crits d'ànim per al flamant campió de Lliga, però es va respectar el programa de la Bategada i els aficionats culers van deixar tot el protagonisme als músics mentre també ballaven.

Molt ritme i cap incident

Després de l'actuació dels Batrakes i els Tabalers de Xàldiga, que tancaven els xous individuals, es va tancar la jornada amb tots els integrants de les set formacions tocant junts i fent bategar amb força el cor de Manresa, en una actuació que, quan l'organització donava per acabada, algun timbal tornava a arrancar el ritme a la resta mentre abandonaven una plaça on van quedar alguns culers amb més ganes de celebració i festa, sense haver-hi incidents. I a la sala Stroika la festa va seguir amb l'actuació dels amfitrions Batrakes i Tabalers de Xàldiga per tancar una jornada plena de ritme que va fer bategar una ciutat que va fer una festa blaugrana discreta.