La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa presenta una moció al ple municipal d'aquest proper dijous en la què demana que s'elimini del nomenclàtor de la ciutat el nom d'Alfons XII i sigui substituït pel carrer de la República Catalana.

Segons la CUP, no té cap sentit que una ciutat obertament republicana com Manresa segueixi homenatjant un rei que "no fou un personatge destacat per a la història de la nostra ciutat, i no realitzà cap mèrit que justifiqui la seva presència al nomenclàtor manresà, més enllà de ser descendent de la família dels Borbons, i de ser el rei responsable del retorn de la monarquia espanyola després de la Primera República".

La candidatura rupturista recorda, a més, que "l'origen del nom del carrer és atribuïble, únicament, a la voluntat del règim franquista d'imposar uns referents espanyolistes i antidemocràtics a la població catalana". Un cop eliminat el nom borbònic, la CUP proposa que el carrer s'anomeni, a partir d'ara, "carrer de la República Catalana".

En una segona proposició demana que l'Ajuntament faci públic de nou el seu suport a la Llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, recorreguda per l'Estat espanyol.

La tercera moció de la CUP és de rebuig als atacs racistes patits els dies 6 i 7 d'abril per tres infants d'entre 11 i 14 anys que viuen al Centre de Menors Estrep, a Sant Salvador de Guardiola.