Aquest dissabte, el jurat del primer concurs de guarniment floral de balcons del Centre Històric, format per representants veïnals, decidirà els premiats del certamen, al qual s´han inscrit un total de 57 participants.

Manresa celebra demà la primera edició del Concurs de guarniment floral de balcons del Centre Històric, al qual s´han inscrit un total de 57 participants. Tots ells han passat a recollir el gerani de regal per les floristeries col·laboradores, i han guarnit el balcó. Aquest matí es prendrà la decisió sobre els guanyadors.

El jurat està format per un representant de cadascuna de les entitats veïnals del Centre Històric (Barri Antic, Escodines i Vic-Remei), i amb el Comissionat del Centre Històric, Adam Majó, com a secretari. Tots ells faran avui un recorregut pels carrers i places on hi ha els balcons participants, per puntuar la qualitat del guarniment. La decisió sobre els guanyadors es donarà a conèixer dissabte de la setmana que ve, durant la celebració de les Enramades de les Escodines, data en què es lliuraran els premis, que consisteixen en entrades a espectacles al Teatre Kursaal o entrades al Bàsquet Manresa per a la temporada 2016-2017.

Tot i que hi hagi premis als millors balcons, la iniciativa no té caràcter competitiu. Es tracta d´una acció -impulsada des de l´Ajuntament de Manresa, amb el suport de les entitats veïnals i les floristeries d´aquest entorn- que forma part del paquet d´activitats dinamitzadores que tenen per objectiu contribuir a la revitalització i millora l´espai públic d´aquesta zona emblemàtica de la ciutat.

Les inscripcions s´han pogut fer del 12 al 19 de maig a les floristeries Anthurium (Sant Miquel, 23), Brunea Flors (Muralla Sant Domènec, 34), Florentium (Plaça Major,11), al Casal de les Escodines o al Mercat de les Flors dels dijous a la Plaça Europa. En el moment de fer la inscripció, els participants han rebut l´obsequi d´un gerani.