Més de 1.600 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de 46 escoles de la comarca del Bages (13 de Manresa, 33 de la resta del Bages) 1 de la Segarra i 1 del Vallès Occidental participaran aquesta setmana, de dilluns a divendres, en els 6 concerts de ´Babaua, les desventures de Mimí´, la cantata amb música de Jordi Domènech i text de Pere Riera, que forma part del projecte Cantània d´enguany i que ja fa 27 anys que promou L´Auditori de Barcelona.

Aquesta és la desena edició de Cantània a Manresa, un projecte que ha anat creixent cada curs. En l´últim any es va batre rècord de participació, amb 1.582 nens i nenes (el 2014 van ser 1580, el 2013 1045). Enguany la xifra de participants torna a batre un rècord absolut amb 1686 nens i nenes, 48 escoles (l´any anterior en va ser 44) i 6 concerts, de dilluns a divendres a les 9 del vespre a la Sala Gran del Kursaal de Manresa i divendres, també a les 5 de la tarda.

Babaua, les desventures de Mimí és un simpàtic recorregut per alguns dels descobriments més significatius dels darrers segles. L´argument principal té com a protagonista una jove de la cort de Versalles que, instigada per Cupido, enceta una peripècia per diferents espais i temps, a fi d´arribar a l´encontre del seu enamorat. I tot realitzant aquest viatge, Mimí coincidirà amb un seguit de personatges pintorescos que li donaran notícia de bona part de les descobertes, enginys i invencions que han protagonitzat l´evolució tecnològica de la humanitat.

Cantània és una activitat adreçada a l´alumnat de segon i tercer cicle de Primària. Per a poder-hi participar, el seu professorat de música assisteix a dues jornades de treball a partir de les quals va preparant el repertori amb els nens que faran els concerts. Cada escola té el disc per poder treballar sobre les parts instrumentals des de 6 mesos abans dels concerts. Cada any s´estrena una cantata per a instrumentistes i gran cor.

El projecte Cantània

Cantània és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l'organització com des de l'escola. L'objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

Aquesta cantata serà cantada per uns 42.000 nens de 3r, 4t, 5è i 6è d´Educació Primària durant els mesos de maig i juny de 2016 a L´Auditori de Barcelona, El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Brussel·les (Bèlgica), Biefeld, Koblenz i Neustadt (Alemanya).