El primer concurs de guarniment floral de balcons al Centre Històric de Manresa ja té guanyadora. Es tracta de Pepi Sánchez, que viu a la plaça dels Infants 10, i que ha aconseguit la major puntuació del jurat per una bella combinació de geranis, pensaments, gessamí, lavanda, alegries, campanetes i margarides.

El concurs, que s´ha celebrat el cap de setmana passat coincidint amb la celebració de l´ExpoBages, ha tingut la participació en aquesta primera edició de 57 persones. Totes elles havien passat a recollir un gerani de regal per les floristeries col·laboradores, i havien guarnit el seus balcons.

El jurat ha estat format per un representant de cadascuna de les entitats veïnals del Centre Històric (Barri Antic, Escodines i Vic-Remei), i amb el Comissionat del Centre Històric, Adam Majó, com a secretari, que van fer un recorregut pels carrers i places on hi havia els balcons participants, per puntuar la qualitat del guarniment. Els resultats de la valoració del jurat estan a la disposició de tothom qui els vulgui consultar a la seu del Comissionat del Centre Històric (carrer Amigant, 5).

Pepi Sánchez, nascuda a Almería, amb marit català, i resident a Manresa fa 35 anys, ha mostrat la seva satisfacció per aquest premi i, sobretot per la iniciativa de l'Ajuntament de fer aquest concurs, si bé ha manifestat que «vinc d'una tradició familiar de tenir moltes flors a casa i ho continuo fent amb concurs o sense». La guanyadora ha afegit que «esperem que la gent del barri s´engresqui i contribueixi a fer bonics als seus balcons per continuar millorant la imatge del barri».

Amb continuïtat

Adam Majó ha valorat aquest primera edició del concurs com a «una experiència positiva que contribueix a dinamitzar el barri i que, atesa la bona acollida d´aquesta primera edició, tindrà continuïtat els propers anys, amb la voluntat d´incrementar la participació».

Està previst que durant la celebració de les Enramades de les Escodines, aquest cap de setmana, es faci el lliurament del premi que consisteixen en entrades a espectacles al Teatre Kursaal i entrades al Bàsquet Manresa per a la temporada 2016-2017.

Tot i que hi hagi premi al millor balcó, aquesta iniciativa no ha tingut un caràcter competitiu. Es tracta d´una acció -impulsada des de l´Ajuntament de Manresa, amb el suport de les entitats veïnals i les floristeries d´aquest entorn- que forma part del paquet d´activitats dinamitzadores que tenen per objectiu contribuir a la revitalització i millora l´espai públic d´aquesta zona emblemàtica de la ciutat.