Des del Bages, s´organitza un servei d´autobusos per assistir a la gran manifestació del 29 de maig a Barcelona, que sortirà de l´Estació d´Autobusos de Manresa, a les 9.30 h. Per a més informació i inscripcions, cal adreçar-se a la pàgina web de l´ANC Manresa (http://assemblea.cat/manresa/), al tel. d´Òmnium Bages, 938726321, o bé a les oficines de CCOO (Pg. de Pere III, 60-62, de Manresa. Tel. 938730000).

Els sindicats CCOO, UGT i Intersindical-CSC, entitats com la Confederació d´Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), l'ANC o Òmnium Cultural, i els partits CDC, ERC, PSC, ICV i CUP, entre moltes altres, impulsen la manifestació a Barcelona amb el lema: "Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real", que es fa el proper diumenge, 29 de maig, a les 12 h, i anirà des de plaça d´Urquinaona fins a Pla de Palau (delegació del govern espanyol).

La manifestació es fa com a reacció a:

-La suspensió de les lleis d´emergència habitacional i energètica i la llei d´igualtat per part del Tribunal Constitucional.

-Els recursos d´inconstitucionalitat del govern del PP i les lleis que han suposat la pèrdua de drets polítics, socials i laborals i la retallada de serveis públics per part de diferents governs.

-Buidat de competències del Parlament de Catalunya.

-Increment alarmant de la pobresa i desigualtats socials. Manca d´instruments per combatre.

-Urgència de l´aprovació de la ILP de la Renda garantida de ciutadania.

-Pobresa, democràcia, treball i drets socials i de ciutadania han d´estar en el centre de les reivindicacions.

-Amb aquesta mobilització hi són presents totes les reivindicacions de totes les entitats i col·lectius que han treballat i treballen per a la defensa dels drets de ciutadania com a garantia per a combatre la pobresa: dret a l´habitatge, a l´educació pública de qualitat (retirada de la LOMCE), a una sanitat pública per a tothom, a una societat inclusiva i al treball digne.