Avui, a les 12 del matí, ha començat l´acte que posa el punt i final al programa Laborària d´aquest curs 2015 - 2016.

La cloenda s´ha celebrat al Saló de Sessions de la Casa Consistorial i ha comptat amb la presència de la 1ª tinent d´alcalde, Mireia Estefanell; la regidora d´Ocupació, Cristina Cruz; i la directora adjunta dels Serveis Territorials d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Anna Torruella. També hi ha assistit el tècnic dels Serveis d´Ensenyament de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Alonso.

Durant l´acte, els 67 alumnes de 4rt d´ESO que han acabat amb èxit la formació que ofereix el programa Laboràlia han anat desfilant un rere l´altre per recollir el diploma que certifica la participació amb èxit en aquests estudis d´inserció laboral.

Estefanell ha donat la benvinguda els assistents i ha cedit la paraula a la regidora Cristina Cruz que ha agraït la seva implicació a tots els professionals dels centres educatius i a tot el personal que ha fet possible la tasca formativa.

Cruz ha posat en valor especialment "els tastets d´oficis que han versat sobre administració i informàtica, perruqueria, decoració, pintura, salut, llauneria, imatge digital i la novetat d´aquest curs que ha estat el taller d´animació sociocultural, molt ben valorat per l´alumnat".

El programa Laboràlia, impulsat per l´Ajuntament de Manresa i l´Àrea d´Educació de la Diputació de Barcelona, té per objectiu promoure que els joves que es troben en el darrer curs de l´ensenyament obligatori completin els estudis secundaris i obtinguin el graduat en ESO, a través d´una adaptació curricular autoritzada pel Departament d´Ensenyament, que inclou el coneixement de diferents oficis.

En el parlament de cloenda, Estefanell ha encoratjat els joves a seguir estudiant i formant-se per afrontar els reptes de futur i entrar en el món laboral.

"L´educació és fonamental pel vostre futur i el nostre", ha sentenciat Estefanell, "Vosaltres sereu el dia de demà els que desenvolupareu les noves idees empresarials i les noves formes de negoci", i amb un argument aristotèlic, la 1a tinent d´alcalde ha remarcat "la importància del compromís de les persones per adquirir coneixements i, així, assolir l´enriquiment individual i social".

Posteriorment, els assistents han visitat l´exposició, a la Sala de Columnes, dels treballs fets pels alumnes durant aquest curs .