El mètode més adequat per veure en perspectiva una ciutat és pujar a un edifici alt. És el que va poder fer aquest diari a la Buresa, l'emblemàtic edifici projectat per Ignasi Oms i Ponsa el 1905. Les dues parts més altes, la punxa construïda a la banda esquerra, i el balcó de la punxa pendent de construir a la banda dreta, esdevenen l'escenari perfecte per gaudir de la Manresa que queda just abans de la muralla.

Des dels 26 metres d'alçada de la part més alta de l'edifici es pot gaudir sencera la plaça de Sant Domènec; veure la part del darrere de l'alberg del Carme, que és molt més gran del que sembla vist des des la plaça del Mil-centenari, igual que l'edifici de Can Jorba; la façana nord de la basílica de la Seu, que a peu de carrer és complicat abarcar sencera; la Torre de Santa Caterina i el teatre Conservatori. Des de les alçades s'aprecia molt bé l'acumulació arquitectònica de gust més aviat dubtós que ha generat l'equipament escènic actual.

La fàbrica Balcells, on hi ha el Conservatori Municipal de Música de Manresa i el campanar de les Dominiques, són dos dels edificis que destaquen per damunt de les teulades a banda i banda de la Buresa. Actualment, aquest edifici situat a la plaça de Fius i Palà té tapada amb una bastida tota la part que queda a l'esquerra de la tribuna principal per les obres de rehabilitació que hi estan fent.