El teixit associatiu té un pes especial al barri de la Balconada de Manresa i aplega diferents col·lectius. Per aquest motiu ahir al matí totes les entitats van ser presents a la mostra que es va fer al passeig de Sant Jordi. N'hi havia una quinzena, i aquest any s'ha volgut destacar, tal com ja es va fer l'any passat, la important tasca social d'algunes entitats. Ahir hi eren presents, per exemple, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages i Creu Roja.

Tot i que l'àmbit d'actuació de la PAHC supera el que és estrictament el barri de la Balconada -i és present arreu-, se l'ha convidat a participar-hi per la tasca d'ajudar persones que es queden sense llar, o que no poden pagar la hipoteca. De fet, el dia anterior, responsables de la PAHC van fer una xerrada al barri.

Algunes de les entitats van organitzar activitats per dinamitzar la mostra. Per aquest motiu, el Punt de la Dona va programar al migdia una exhibició de balls de hip-hop i zumba, que va oferir un grup de noies joves que formen part de l'entitat. Per la seva banda, el Centre Obert Xelesta feia tallers de manualitats per als més petits.

El tècnic comunitari de la Balconada, Ramon Fornell, explicava que "l'objectiu de la mostra d'entitats de la Balconada és que es vegi la quantitat de feina que fan les diferents associacions i potenciar la relació entre elles perquè organitzin projectes conjunts".