La Fundació Althaia ha donat la benvinguda a una nova promoció de professionals en formació de diferents especialitats integrada per 13 metges i 5 infermeres. Ha estat en el decurs d'un acte celebrat aquesta setmana que, alhora, ha servit per acomiadar els 12 metges i 5 infermeres que han finalitzat la seva formació especialitzada a la institució.

En l'acte, que va ser entranyable i amb un punt d´emotivitat, es va agrair la dedicació i esforç dels especialistes sortints i es va esperonar els nous a aprofitar al màxim la seva estada.

La ponència central va anar a càrrec del doctor Joan Bosch, director de recerca de la facultat de Medicina de la UIC que, sota el títol «Medicina translacional i humanisme», va parlar, sobretot, de la relació entre noves tecnologies i humanisme.

En la seva intervenció, el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, va assegurar que la docència i la formació són una línia estratègica de la institució i que actes com aquest posen en valor aquesta aposta. Va aprofitar per anunciar que l´oferta per a l´any vinent s´incrementarà amb una plaça de psicòleg clínic.

Paral·lelament, van intervenir el doctor Ramon Santisteve, Cap d´estudis de Formació Sanitària Especialitzada, i el doctor Jesús Montesinos, Cap de la Unitat de Recerca i Innovació. Els residents també van tenir un paper destacat en la celebració ja que van poder compartir amb l´auditori l´experiència, tant personal com professional, adquirida durant els seus anys de formació especialitzada a Althaia. Van posar de manifest el treball i l´esforç dedicat durant tot aquest temps i, al mateix temps, l´aprenentatge adquirit i la bona acollida rebuda per part de tots els professionals de la institució.

La nota de tall, superada

Althaia és un dels centres a Barcelona on van els alumnes de medicina de la UIC per fer el MIR. La universitat ha destacat que, per segon any consecutiu, el 100% dels seus alumnes de medicina que s'han presentat han tornat a superar la nota de tall del MIR. El curs passat, en què la UIC Barcelona es presentava per primera vegada a la prova, només quatre centres de tot l'Estat ho van aconseguir.

A més a més, el 94% dels alumnes presentats han pogut accedir a escollir una plaça oferta pel Ministeri de Sanitat. Les especialitats triades han estat molt variades, per citar-ne algunes: Medicina interna, Cardiologia, Medicina familiar i comunitària, pediatria, Cirurgia general, Neurologia, Traumatologia i Ginecologia. Molts han escollit centres a Barcelona, com la Vall d'Hebron, l'Hospital del Mar, Bellvitge, Sant Pau i Althaia.