L'Ajuntament de Manresa té una versió molt diferent del cas de la família del carrer Barcelona que porta 6 mesos pendents de ser desnonada per no poder pagar el lloguer.

La regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària, ha afirmat que en primer terme cal tenir molt present que «a Manresa no es desnona a cap persona en risc d'exclusió residencial sense que Serveis Socials no els hagi trobat un alternativa».

Aquesta afirmació la realitza pel fet que la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages ha informat que ha ofert a la família -de mare, pare i dos fills que subsisteix amb una Pirmi- un pis del bloc del carrer Girona que va ser ocupat el 2014.

Es tracta d'un edifici que actualment és gestionat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya amb els contractes de lloguer dels residents regularitzats.

La regidora d'Acció Social ha volgut deixar clar que «la família no s'ha traslladat a bloc del carrer Girona, sinó que continuen a casa seva».

Pel que fa al bloc del carrer Girona, Santolària ha volgut deixar clar que es tracta d'un edifici gestionat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i que, efectivament, disposa d'un pis lliure, però que serà la Taula d'Emergències la que decidirà la seva destinació i a qui li serà reassignat, sense que això vulgui dir que no pugui ser reassignat a la família del carrer Barcelona.

Per a Santolària aquest punt és important que quedi molt clar: «és l'Agència de l'Habitatge qui gestiona aquests pisos», que es dediquen a lloguer social.

La regidora d'Acció Social ha volgut subratllar també que l'ordre de desnonament de la família ha quedat suspesa per l'informe de Serveis Socials que certificava que no podia ser executada perquè a la família encara no se li havia trobat un domicili alternatiu, tal i com marca la llei.