Més de dues-centes persones han assistit al funeral pel tresorer veïnal i geganter Joan Bayer, mort als 57 anys. Totes elles, abans d'accedir a l'església de Sant Josep de Manresa, van passar entre els gegants del barri plantats a l'exterior en senyal de respecte.

Joan Bayer, a banda de geganter de la colla del Poble Nou era el tresorer de l'associació de veïns i una persona molt estimada al barri. A banda dels assistents a l'ofici fúnebre, es van rebre nombroses mostres de condol d'entitats veïnals i colles geganteres d'arreu de Catalunya, entre elles del president de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya. La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa també es va sumar a les mostres de condol.

El moment més emotiu de la cerimònia es va produir quan el president de l'Associació de Veïns del Poble Nou, Valentí Serra, va llegir unes paraules de comiat en les què va explicar que els gegants s'havien plantat a la porta d'accés perquè a Joan Bayer li hauria agradat veure'ls per darrer cop.

Serra va recordar que multitud de vegades Joan Bayer havia fet ballar els gegants i que davant la seva imponent presència hi havia canalla que s'escapava corrents «i altres que es quedaven plantats al davant amb un somriure». Joan Bayer fruïa d'aquests moments i els compartia amb la resta de la colla. «Avui és un dia molt trist. Ens ha quedat un espai buit», va dir Serra.

El president de l'Associació de Veïns del Poble Nou, Valentí Serra, explicava a aquest diari molt afectat que a Joan Bayer «se'l trobarà a faltar» per la seva bonhomia i implicació en les activitats que el barri duia a terme.

Va entrar a la colla gegantera el 1999 i amb posterioritat va assumir responsabilitats a la junta de l'associació de veïns, on actualment desenvolupava les tasques de tresorer.

La seva contribució a la celebració de les festes de Reis, revetlles populars, els homenatge a la gent gran va ser notòria. «La gent que fem moure les entitats som molt poca i ell col·laborava en tot», assegurava Valentí Serra.