L'Ajuntament de Manresa va anunciar el novembre del 2014 que la urbanització integral de la Baixada dels Drets preveuria "la futura ubicació d'un sistema d'escales mecàniques per facilitar l'accessibilitat" i salvar el desnivell del torrent de Sant Ignasi. El projecte, però, s'ha anat diluint, i les escales o rampes mecàniques s'han transformat finalment en dos ascensors al llarg de la Via de Sant Ignasi (vegeu Regió7 del 2 de juny).

Les escales o rampes mecàniques a la Baixada dels Drets són una reivindicació històrica de l'Associació de Veïns de les Escodines. El novembre del 2014 l'equip de govern encapçalat per Junyent va anunciar la firma d'un conveni amb Criteria CaixaHolding que suposava destinar a millores urbanístiques a l'entorn de la plaça Sant Ignasi els diners previstos per fer un pavelló a Fàbrica Nova.

A més a més de les escales mecàniques ja es preveia l'enderroc de la Sala Ciutat. El conveni, de 2,7 milions, es va aprovar per unanimitat al ple del mateix mes de novembre.

Un any després, però, el mateix ple debatia una modificació urbanística per poder tirar endavant la inversió però que també deixava les escales als llimbs. Amb l'acord, també aprovat per unanimitat, n'hi podia haver, o no. Es buscaria la solució més idònia, es va assegurar. L'AV de les Escodines va lamentar el canvi, i ja llavors es començava a parlar, encara que amb la boca petita, d'ascensors i no escales o bé rampes als Drets.

Arran d'aquests fets PSC va acusar el govern municipal de manca de transparència, i aquest li va respondre que buscava polèmiques on no n'hi havia.

El gener, l'AV de les Escodines va tornar a exigir l'element mecànic als Drets en una intervenció al ple. Paral·lelament va iniciar una recollida de firmes. Finalment l'1 de juny passat el govern va anunciar el projecte d'urbanització definitiu. Les escales mecàniques han passat a la història. Han guanyat els ascensors.