L'Ajuntament de Manresa ha arribat a un acord amb l'empresa Sonoma Building SL per a l'adquisició d'una finca de 745,29 m2, que era utilitzada com a via pública tot i ser de propietat privada. Es tracta d'un terreny en forma de "L", situat a l'interior d'illa formada pels carrers Creu Guixera, Font, Llibertat i avinguda de les Bases de Manresa.

Aquesta finca, situada a l'interior d'illa formada pels carrer Creu Guixera, de la Font, Llibertat i avinguda de les Bases de Manresa, s'ha utilitzat des fa anys com un passatge públic. Un ús que es va incrementar exponencialment amb l'entrada en funcionament del CAP Les Bases de Manresa Creu Guixera, l'any 2004, moment en el qual també es va urbanitzar el parc de l'interior d'illa.

Amb la compra d'aquesta finca, l'Ajuntament resol una situació anòmala que s'ha perllongat durant anys. Les negociacions per a l'adquisició de la finca es remunten diversos anys enrere. Amb aquesta adquisició, es resol definitivament un tema de responsabilitat civil, a banda que permetrà afrontar la urbanització del vial, que està molt degradat, així que es disposi dels recursos necessaris per dur-lo a terme.

La finca s'ha adquirit per un import de 171.995,05 euros a l'empresa Sonoma Building SL, fixat a partir de la valoració dels serveis tècnic municipals. Amb aquest acord, l'empresa desisteix de demanar l'expropiació d'aquesta finca. En caps que s'hagués expropiat, el preu que hauria fixat el Jurat d'Expropiació hauria estat més elevat, i el fet que se n'hagi fet un ús públic durant anys n'hauria incrementat el preu en un 25%. L'Ajuntament satisfarà el preu de la compravenda a partir de tres pagaments de 57.331,68 euros durant el 2017, 2018 i 2019.