El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar en la sessió del mes de febrer demanar al ministeri d'Hisenda que no li retirés la categoria de gran ciutat -i així no deixar de rebre 3,5 milions d'euros en aportacions de l'Estat durant els pròxims 4 anys- per haver baixat dels 75.000 habitants. No ha arribat cap resposta i ha iniciat gestions per demanar una reunió amb el ministeri.

Ho ha fet a través de la delegació del govern de la Generalitat a Madrid, que s'ha mostrat predisposada a fer costat a l'Ajuntament en aquest tema i que està fent gestions amb el ministeri per sol·licitar aquesta trobada.

Manresa ha mantingut una població de dret per sobre dels 75.000 habitants des del 2008 i es manté en l'actualitat, però perdrà la consideració de gran ciutat els propers quatre anys pel fet que puntualment, l'1 de gener del 2015, estava per sota d'aquests 75.000, concretament l'Institut Nacional d'Estadística va publicar la xifra de 74.655. Actualment, però, el padró municipal marca una xifra de 75.641 persones.

La revisió es fa cada quatre anys, amb la xifra corresponent a l'1 de gener de l'any en què hi ha eleccions municipals. L'Ajuntament té l'acusament de recepció del ministeri d'Hisenda de la petició amb data 9 de març i continua esperant una resposta a un tema que li suposa la pèrdua d'un volum molt important de diners.