Ildefonso Morales, el Dr. Morales, va morir ahir a Manresa a l'edat de 89 anys. Va exercir pràcticament durant tota la seva carrera a la capital del Bages. Havia estudiat a Alemanya i els que havien treballat amb ell el recorden com una persona «ben formada i seriós en la feina», com comenta el cirurgià Pere Culell.

Referent durant anys com a metge de cirurgia general a l'Hospital de Sant Andreu i al Centre Hospitalari de Manresa, Morales va destacar per l'interès en mantenir la seva formació i fomentar la dels altres. Recorda Culell que tenia «una tècnica molt acurada» i que va saber transmetre el seu coneixement. Al mateix temps, el defineix com un professional «obert», disposat al debat i a la incorporació de noves tècniques i nous aparells per avançar en la pràctica mèdica.

Morales va ser cap de Cirurgia del Centre Hospitalari de Manresa i va ser l'impulsor d'unes sessions clíniques conjuntes entre professionals dels diferents centres de la ciutat en les que es debatia sobre temàtica de cirurgia. A més a més, va fomentar que els professionals que treballaven amb ell completessin la seva formació en sessions i centres externs i incorporessin els aprenentatges al dia a dia de l'hospital.

A part del vessant professional, Morales també va destacar en l'àmbit social i esportiu de la ciutat. Va ser president del Club Tennis Manresa, on jugava sovint al frontó.

El funeral del Dr. Morales tindrà lloc dilluns, a les 12 del migdia, a la Sala Montserrat de Fontanova.