Els usuaris de la zona blava de Manresa hauran de teclejar la matrícula del seu vehicle als nous parquímetres. A partir d'aquesta setmana, a mesura que es vagin renovant els parquímetres, ja entraran en funcionament els nous aparells. L'any passat ho van fer els 9 que hi ha repartits entre el Passeig i el Guimerà, i ara s'han acabat d'instal·lar tota la resta. Un total de 37.

La principal novetat serà que s'haurà d'anotar la matrícula al teclat, una molèstia per a aquelles persones que no tenen memoritzada la placa del seu vehicle, o un tràmit més per als qui se la saben.

La compensació és que no farà falta tornar al cotxe per deixar-hi el tiquet, ja que els vigilants controlaran la informació telemàticament.

Tot i que al Passeig i al Guimerà ja hi havia els nous parquímetres es va decidir que no s'hauria d'apuntar la matrícula fins que no s'instal·lessin els mateixos aparells a tota la ciutat. El desembre també se'n va col·locar un a la plaça Milcentenari, i el febrer a la nova zona blava del carrer de la Dama. Els últims dies s'han acabat d'instal·lar a arreu. Els parquímetres antics es retiraran progressivament. Durant uns dies conviuran tots dos fins que quedin definitivament fora de servei.

L'empresa concessionària del servei, Eyssa, i l'Ajuntament de Manresa han editat uns tríptics informatius per explicar el funcionament dels nous aparells. Els repartiran els vigilants entre els usuaris, i també estaran disponibles en edificis municipals i públics. Explica, per exemple, com aparcar. S'haurà de seleccionar l'opció per fer-ho, introduir la matrícula i validar, seleccionar la forma de pagament, el temps i pagar. Sortirà un comprovant igualment, però no caldrà posar-lo al vehicle de forma visible com fins ara. El control és telemàtic.

Els nous parquímetres també permeten anul·lar denúncies les 24 hores i ja funcionarà el codi QR per, posem per cas, validar vals d'aparcaments de comerços.