Les sirenes dels diferents cossos policials no paraven de sonar ahir a la tarda a la plaça Puigmercadal. No hi va haver cap gran actuació amb nombrosos detinguts. A l'interior dels vehicles hi havia nens que es van posar per un dia a la pell dels agents de la policia. Ho van fer en el marc de la Caravana Solidària que organitza l'IPA Bages (International Police Association), on van tenir l'oportunitat d'acompanyar els agents a fer unes voltes en el cotxe.

L'Alexia i la Ivet, de 9 i 10 anys respectivament, van pujar primer al vehicle de la policia nacional, però no en van tenir prou, perquè van repetir i, al segon cop, van preferir provar el de la local. Però no es posaven d'acord en quin era millor. "A mi m'ha agradat més el de la policia local", va dir la Ivet. "Doncs a mi, l'altre", va respondre l'Alexia. I és que el de la policia nacional tenia un vidre entre els seients davanters i els del darrere. A part, no hi havia manera d'obrir les portes del darrere des de dins. L'Alexia veia que s'assemblava més als cotxes de la policia que surten a les pel·lícules.

"I, si els dolents volen dir alguna cosa, amb aquest vidre, els poden escoltar?", va preguntar l'Alexia a un agent. "És clar, podem sentir ben bé el que diuen", va respondre pacientment el policia.

"Ens ha agradat perquè mai havíem pujat a un cotxe de la policia", van dir les nenes. El Marc Velmonte, de 8 anys, també es va mostar emocionat d'haver pujat als vehicles, sobretot per les sirenes. De fet, els cotxes van inundar la plaça amb els llums blaus i el so estrident. "Els encanta que posem les sirenes", van repetir els agents. Els nens van tenir l'oportunitat de fer voltes amb els cotxes de la Policia Local, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i el dels Agents de Defensa Forestal.

Festa didàctica

La Caravana Solidària organitzada per l'IPA Bages té una finalitat didàctica -al marge de recollir fons per a una entitat de caire social de la comarca-, i per aquest motiu, ahir, els visitants van poder experimentar quina és la sensació d'estar dins d'un cotxe accidentat amb un vehicle que va portar el RACC, i que des d'una plataforma el capgirava. Els ocupants no arribaven a caure, perquè abans els havien advertit de la importància de tenir ben col·locat el cinturó de seguretat.

Aquest any, l'entitat beneficiària de la Caravana Solidària ha estat l'Associació de Síndrome d'Asperger del Bages. El president, Josep Caldàliga -que també és alcalde d'Artés-, era a la Muralla del Carme difonent en què consisteix la síndrome i explicant les actuacions de l'associació. "Estem agraïts als organitzadors perquè aquest any han pensat en nosaltres", va dir.