ICV de Manresa creu que el nou Pacte de Ciutat aprovat per l'Ajuntament de Manresa «queda molt curt pel que fa a les necessitats socials de la ciutat i recull únicament un llistat de bons propòsits, molt genèrics, sense cap concreció de amb quins recursos ni amb amb quin calendari» es portaran a terme.

Els ecosocialistes assenyalen que el nou pacte, que coincideix en el moment de la seva aprovació amb el primer any d'aquest mandat, «neix mancat de participació i d'un diagnòstic compartit». Hi troben a faltar «que hi hagin pogut participar el conjunt d'associacions de veïns i que existís un diagnòstic compartit que hauria d'haver estat el punt de partida a partir del qual fixar les prioritats».

Pel que fa el contingut, diuen que hi manca que «s'afrontin problemàtiques a les quals no fa cap referència el document, com la creixent segregació per raons d'origen o situació social, així com més concreció respecte el salari de ciutat, la recuperació de polítiques d'ocupació retallades durant el mandat anterior, compromisos clars respecte la reducció de llistes d'espera per a l'atenció de noves demandes i l'increment de places residencials públiques davant la necessitat creixent».

per contra, ICV valora positivament la creació d'un observatori sobre la situació social i econòmica però creu que s'hauria d'anar més enllà dels temes estrictament relacionats amb l'ocupació i l'atur.