La Balconada ha omplert el ple d'aquesta nit a l'Ajuntament de Manresa però no ha aconseguit que es retiressin els expedients sancionadors oberts a instància de vigilants del pàrquing de Sant Joan de Déu actuant com a agents cívics a l'exterior de l'aparcament. Fent ús del reglament de participació ciutadana ha intervingut el president de l'Associació de veïns de la Balconaca, José Torrejón, que ha reclamat l'anulació dels procediments sancionadors.

Torrejón ha explicat que es van obrir fins a 404 expedients i que consideraven injustificats tots ells, tant els que s'havien considerat fonamentats per continuar amb el procediment com els que no. També ha explicitat la pèrdua de confiança en la regidora de mobilitat Olga Sánchez. Aquesta ha argumentat la no retirada de les denúncies per l'obligatorietat de transitar-les ja que en cas contrari es cometria prevaricació.

La moció a l'esmena incorporada aprovada compromet a l'Ajuntament davant els dubtes d'anular totes les denúncies tramitades del procediment per garantir la correcta aplicació de la normativa vigent. També s'ha acordat que l'Ajuntament de Manresa consensuarà abans de l'any 2016 amb l'Associació de Veïns de la Balconada i la Plataforma d'Oposició als Parquímetres un pla d'ordenació dels espais destinats a estacionament. El pla establiria i planificaria les actuacions per millorar l'estacionament al barri.

Per últim, l'Ajuntament es compromet a modificar el sistema de codificació de les denúncies voluntàries per tal d'evitar confusions.