L'Associació de Veïns del Barri Antic no ha pogut organitzar cap acte de les seves festes, que se celebren aquest cap de setmana, a la plaça Major de Manresa perquè es tracta d'un espai reservat per a la celebració d'actes electorals que, d'altra banda, a hores d'ara no han estat anunciats que es du- guin a terme i, en cas que n'hi hagi, no ocuparien pas l'espai tot divendres, dissabte i diumenge.

L'associació de veïns, lluny de veure un problema en aquesta situació, ha considerat que es presentava una oportunitat i ha decidit explorar altres ubicacions com a escenaris alternatius, i ha presentat un programa farcit de novetats: un mercat de nous dissenyadors, un mercat de roba de segona mà i el pregó de les festes a l'Espai Obert a la Muralla de Sant Francesc, entre d'altres.

Aquest dijous arrenquen les festes amb el Pintxo Pote, una iniciativa impulsada pels locals de restauració del nucli antic de Manresa que consisteix en l'oferta d'una tapa i una beguda per 2 euros. Aquesta proposta tindrà continuïtat tots els dijous.

Un programa atractiu

El gruix d'actes començarà aquest divendres amb jocs infantils a partir de les 6 de la tarda a les places Europa i Milcentenari. A 2/4 de 9 del vespre es celebrarà el pregó de les festes a l'Espai Obert a la Muralla de Sant Francesc, a càrrec del Casal Familiar Recreatiu. Seguidament, a 2/4 d'11 de la nit es farà un concert a la plaça del Carme amb Caipirinhas Rumberus.

Dissabte hi haurà mercat de roba de segona mà a la plaça del Carme i rodalia. A les 8 tindrà lloc un tast de vins al carrer del Balç i també s'aprofitarà per fer una recollida de fotografies antigues amb l'objectiu d'organitzar una exposició per mostrar com era el carrer medieval fa uns anys. I a les 9 del vespre serà el torn del Sopar Solidari de Cuines del Món al parc de la Seu, que un any més es farà a benefici de Càritas Manresa. Per assistir-hi caldrà adquirir tiquets de manera anticipada als següents establiments: Roxand Moda (Born, 22), Vermuteria Santa Rita (plaça del Carme) i Toni's (plaça Major). El sopar anirà a càrrec d'associacions de nouvinguts del barri.

Diumenge tindrà lloc un mercat de nous dissenyadors al parc de la Seu, on al migdia es farà un concert vermut a càrrec dels alumnes de l'Orquestra Infantil del Conservatori de Música i també hi haurà food trucks.

L'associació de veïns destaca que Cerveses Guineu, Sonica i l'Associació de Comerciants del Barri Antic han ajudat econòmicament a fer possible el concert de divendres a la plaça del Carme i que el col·lectiu l'Antic ha col·laborat en l'organització.