El ple municipal va aprovar donar suport explícit al projecte de Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

La decisió es va prendre a proposta de CDC i ERC per deixar constància que l´Ajuntament de Manresa considera que l´assoliment d´una facultat de Medicina és un «projecte estratègic, innovador, municipalista, i de gran valor afegit per a la ciutat de Manresa i les comarques de la Catalunya central».

L´acord compromet l´Ajuntament a col·laborar amb l´equip de govern de la universitat, a través de la Fundació Universitària del Bages, en totes les accions que es considerin necessàries per tal de poder impartir els estudis de Medicina a la UVic-UCC.

Cal destacar que la UVic-UCC vol impartir el grau el pròxim curs 2017/2018 i el Govern de la Generalitat ha de posicionar-se en breu sobre aquesta nova Facultat.

La moció reconeix que es tracta d´un projecte que ha de permetre la vertebració de la Catalunya central a través d´una Facultat sense ànim de lucre i amb vocació plenament municipalista. Un dels acords és que en cas que aquests estudis siguin reconeguts, «s´utilitzi els mecanismes necessaris per tal de garantir l´accés a partir de criteris basats en el currículum de l´alumnat».