Més de 600 professionals d'Althaia han participat a les cinquenes jornades de la fundació que s'han celebrat amb l'objectiu de compartir coneixements, experiències i projectes de futur.

Les jornades s'han convertit en un fòrum obert, plural i multidisciplinar en les quals professionals de la institució sanitària i assistencial presenten treballs. En aquesta ocasió van ser 47 entre comunicacions orals i vídeos, i 29 més en format pòster. Van ser el mateixos professionals d'Althaia els qui van donar a conèixer iniciatives, projectes o serveis que es desenvolupen a la institució. D'aquesta forma s'afavoreix un millor coneixement entre els departaments i serveis de l´organització.

Se celebren cada dos anys i es van iniciar el 2006. Enguany han complert el seu 19è aniversari.

Les jornades es van iniciar amb l´acte inaugural, a càrrec del president del comitè organitzador, el Dr. Òscar Bernadich; el director general de la Fundació Althaia, Manel, Jovells; la regidora de Salut de l´Ajuntament de Manresa i membre del Patronat de la Fundació Althaia, Mercè Rosich, i la gerent del CatSalut a la Catalunya Central, Marta Chandre.

La jornada es va dur a terme a Món Sant Benet, i també hi va ser present un representant de l'hospital Saint Jean de Dieu de Thiès, al Senegal, centre amb el qual està germanat Althaia.