A l'Associació de Veïns de Cots, Guix i Pujada Roja no li agraden les polèmiques, però ha volgut replicar l'explicació que ha donat l'Ajuntament a la no acceptació de l'oferiment de 16.000 euros d'un particular del barri per posar en marxa immediatament les obres d'arranjament de la capella que fa mesos que estan aturades.

Els principals punts en els què no estan d'acord són dos. El primer és que l'Ajuntament ha assegurat que un veí s'oferia a "avançar" els diners per finançar una part de les obres i així executar-les immediatament. Però insistia en que "es tracta d'avançar els diners: fer un préstec. El veí en qüestió hi posava els diners, però l'Ajuntament els havia de retornar".

Segons l'equip de govern de CDC i ERC, "aquesta fórmula de finançament de l'Ajuntament (préstec d'un particular) no està contemplada legalment. Per aquest motiu, es va comunicar a l'associació de veïns que no es podia acceptar l'oferiment".

La portaveu de l'entitat veïnal, Pilar Sucarrats, diu que la realitat va ser una altra. Inicialment, l'entitat es va oferir a posar els diners "immediatament sobre la taula i a recuperar-los sense interessos i quan a l'Ajuntament li anés bé".

Segons Sucarrats, quan l'Ajuntament els va comunicar que no era possible burocràticament acceptar un préstec d'un particular "els vam oferir els diners a fons perdut. Les dues opcions hi van ser sobre la taula".

Tenint en compte que "se'ls va plantejar la possibilitat que el veí no recuperés els diners", Sucarrats reitera que "no podem entendre que l'Ajuntament no disposi d'un mecanisme per acceptar una aportació per millorar la ciutat".

Manca d'informació

L'altre punt fort de desacord és l'afirmació de l'Ajuntament que "ha estat en contacte en tot moment amb l'entitat veïnal, donant aquella informació que li era possible d'oferir".

Sucarrats ha recordat que en el consell de districte de novembre "jo ja vaig demanar, si us plau, com estava el tema de la capella del Guix. I no se'ns va donar cap resposta". Al febrer les obres de rehabilitació de la petita ermita, tancada al culte fa tres anys per problemes estructurals, queden parades per falta de diners "i no ens ho comuniquen", explica.

En una trobada casual per Sant Jordi "vam trobar el regidor Joan Calmet i li vam demanar com estava el tema. Ens diuen que falten diners, però no la quantitat". Seguint amb el relat, "l'11 de maig, en un altre consell de districte, tornem a demanar i ens diuen que falten 16.000 euros. A dos mesos vista de les festes del barri on volíem presentar l'obra de la capella".

"No podem acceptar que en tot moment han estat en contacte amb nosaltres quan la veritat és que al consell de districte del 30 de novembre vam demanar com estava el tema i fins l'11 de maig no ens ho van dir. Així que, que em perdonin, però això no és cert".