Els mesos d'octubre o novembre vinent el Papa Francesc rebrà al Vaticà una delegació de Manresa del projecte contra la pobresa infantil #Invulnerables que desenvolupa la Fundació Rosa Oriol, encapçalada per la seva impulsora, sor Lucia Caram. Serà la manera amb què el Sant Pare donarà suport a aquest projecte a Catalunya. Caram ha explicat a Regió7 que l'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha estat l'interlocutor per fer possible l'expedició i l'apadrinament d'#Invulnerables, que estrena suport de la Mútua Intercomarcal, per part del Sant Pare dins de l'any de la misericòrdia.

#Invulnerables és un projecte liderat per l'Obra Social la Caixa, la Fundació Rosa Oriol, la Fundació del FC Barcelona i la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l´Ajuntament de Manresa. Manresa és el primer dels vuit territoris catalans on s'ha posat en marxa. També és on s'està desenvolupant la metodologia que després adaptaran la resta de municipis. De moment, ha arrencat amb 50 famílies. La majoria tenen cobertes les necessitats més bàsiques però tenen altres mancances que són les que vol cobrir el programa. Des de poder oferir al seu fill reforç escolar i activitats de lleure fins a portar-lo al logopeda o a l'oculista.

Conveni amb Mútua Intercomarcal

El darrer conveni de col·laboració que ha signat la Fundació Rosa Oriol ha estat amb Mútua Intercomarcal amb l'objectiu de treballar de manera conjunta en la campanya d’inclusió social #Invulnerables, dins de l’àmbit d’actuació de les competències d’ambdues entitats.